Zoeken
  • Lemmens

Kandla Platines: een woordje uitleg

Bijgewerkt op: 3 feb.

Wat is een Kandla Grey?

Wanneer we het hebben over Kandla Grey spreken we over een natuursteen afkomstig van India, meer specifiek de havenstad "Kandla". Hier werd deze kassei oorspronkelijk ontgonnen.


De Kandla is zowel geschikt voor opritten als terrassen. Het rechthoekige formaat van deze steen zorgt trouwens voor een mooi effect. We gaan het in onze blog hebben over deze steen en waar deze precies thuishoort in de familie van de platines en breder nog, kasseien.


Kandla Grey Platines De Kandla is een onderdeel van de Platines. We leggen dit dadelijk uit, maar eerst een kort overzicht. We kunnen de platines namelijk onderverdelen in: - Porfier kasseien

- Gezaagde Belgische porfier - Kandla Brown kasseien - Kandla Grey kasseien

- Gezaagde Belgische grès

Dus wat zijn platines? Wel, platines zijn hetzelfde als kasseien. Het enige verschil is dat ze veel dunner en lichter zijn. Wees dus niet verward als we platines en kasseien door elkaar gebruiken, we bedoelen namelijk hetzelfde! De Kandla platines zijn vierkante en rechthoekige kasseien.

Het is een zandsteen, dit maakt dus dat er heel langzaam kleine stukjes eroseren, maar dit neemt honderden tot duizenden jaren in beslag. Dit verklaart dus de hele theorie van het beter worden met de jaren. En hier komt dan ook de ouderdom vandaan die we bijna altijd gaan tegenkomen als we de platines leggen en dit in de praktijk tegenkomen.

Porfier platines

De gezaagde Belgische porfier platines en gezaagde Belgische grès zijn ongetwijfeld de populairste platines. Het zijn gewoon klassiekers, het is de nummer één. Ze hebben eeuwenlang hun dienst bewezen en er zullen nog waarschijnlijk nog vele jaren volgen. Onverslijtbaar.


Kandla is een havenstad in India. Dit is waar de naam vandaan komt, hier werd onze kassei ontgonnen zoals al eerder gezegd. Dan wordt deze per boot naar ons land gebracht om verder verwerkt te worden.

Voor het plaatsen van platines kan je bij ons terecht. Wij helpen je met plezier verder als je hieromtrent nog vragen hebt. Heb je al interesse? Vraag dan zeker een offerte aan! Bekijk zeker de projectpagina en ons fotoboek om op de hoogte te blijven van nieuwe werken. Op de projectpagina staan zowel projecten met de Kandla platines als de Porfier 15x15 (herbruikt). Als je in ons fotoboek kijkt vind je ook Kandla brown en grey kasseien terug.

Bedankt voor het lezen!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven